Grønlands A-Landshold har været i gang med forberedelserne til udendørssæsonen. Spillerne har arbejdet hårdt og landstrænerteamet og KAK har lavet et optimalt landsholdsprogram for spillerne.

Landstræner Morten Rutkjær: ”Det er stort nu at vi kan melde et super program ud for A-Landsholdet. Jeg må bare rose alle for deres super professionelle indstilling til, at give spillerne de optimale rammer trods svære kår i forhold til coruna osv. Vi er virkelig på rette vej i Grønlandsk fodbold med nye øjne på fodbolden, spillere kvinder som mænd, der begår sig på den store fodboldscene.  Det viser bare at der er masser af muligheder og talent hos de grønlandske spillere.

”Jeg vurderer at det program og setup vi har lavet til A-Landsholdet er mere end optimalt på nuværende tidspunkt. Jeg har haft et super samarbejde med Landstræner for Futsal Rene Olsen, KAK, landstrænerteamet og spillerne for at lave en fælles retning for alle landsholdsspillerne. Jeg er super stolt over at være en del af dette og er glad for, at alle vil det bedste for Grønlandsk fodbold. Det tegner virkelig godt for fremtiden.

Aktiviteterne er planlagt perfekt med regionalsamlinger i Nuuk og Ilulissat i maj med efterfølgende landsholdssamling i Nuuk til juni. Her skal vi fejre at forbundet fylder 50 år, og derfor laver vi en kamp mellem Nord og Sydgrønlands landsholdsspillere, hvor vi vil samle folket på stadion i Nuuk.

Efter samlingen i Nuuk vil jeg bruge GM til at følge spillerne tæt, som en del af landsholds udtagelsen, hvor vi slutter af med landsholdssamling i Danmark i september. Her har landstrænerteamet valgt at spillerne skal matches på højeste hylde. Selveste FC Nordsjællands superligahold har sagt ja til at spille venskabskamp på deres stadion Right To Dream. Derudover venter 1-2 modstandere fra højeste niveau i Danmark.

”Vi har helt bevidst søgt efter disse modstandere, så vores spillerne kan måle sig med de bedste i Danmark. Min ambition er stadig at vi kommer til at deltage i en kvalifikationsturnering på et tidspunkt og her vil modstanden være den samme eller højere. Med oplevelsen mod FC Nordsjælland bliver det stort for spillerne at stå på store stadions med forhåbentlig en masse tilskuere.

Kampen mod superligaholdet FC Nordsjælland er lagt til den 14. september på Right To Dream.

Aktiviteterne ser således ud for A-Landsholdet 2021

Maj 2021 Regionalsamling i Nuuk og Ilulissat

Juni 2021 Landsholdssamling i Nuuk.

August 2021 GM i Ilulissat – Fokus på den enkelte spiller

September 2021 – Landsholdssamling i Danmark, bl.a. med kampe mod FC Nordsjælland.

Kontakt Os / Attavigisigut

Vi er ikke tilgængelig lige nu. Men du kan sende os en e-mail, og så vender vi tilbage til dig hurtigst muligt. Massakkut pissarsiarisinnaanngikkutsigut e-mailerpigisinnaavatsigut, uterfigissavatsigit piaarnerpaamik.

Kan ikke læses? Skift tekst. captcha txt